1 . DECEMBAR – SVETSKI DAN BORBE PROTIV SIDE

Povodom Svetskog dana borbe protiv AIDS-a, 1. decembra, delegacija Rotari kluba Ćuprija Morava je posetila Narodnu biblioteku Dušan Matić u Ćupriji.

Delegacija u sastavu Vladan Cvetković, Zoran Tasić i Saša Stanojlović je direktorki Narodne biblioteke Gordani Marković poklonila dve monografije štampane povodom 10 godina od čarterovanja našeg kluba.

Ono što je najbitnije, u cilju edukacije čitalaca Narodne biblioteke Dušan Matić u cilju edukacije u vezi  AIDS-a, dr Zoran Tasić je poklonio svoje tri knjige autora dr Milomira Đokića ″HIV INFEKCIJA″. Ovo je izuzetna naučna studija o najtežoj bolesti savremenog sveta, kao plod višegodišnjeg rada autora pukovnika profesora dr Milomira Đokića, načelnika klinike za infektivne i tropske bolesti vojnomedicinske akademije. U njoj se detaljno opisuje mehanizam delovanja, etimologija, način prenosenja hiv virusa i metode lečenja.

Tako je Rotari klub Ćuprija Morava na ovaj dan dao svoj doprinos edukaciji čitalačkom klubu naših građana  protiv ove pošasti savremenog sveta, kao i mogućnost da se preko monografija upozna sa radom našeg kluba u zadnjih 10 godina od reosnivanja i tako još više osvetli Rotari u našoj sredini.

 

  • DSC_0750
    DSC_0753
    DSC_0754