10 G. PROSLAVE CHARTERA U TEMI ,,OSVETLI ROTARY“

Proslava je bila održana u prostorijama hotela „Petrus“ u Paraćinu dana 08. 11. 2014. na Mitrovdan sa početkom u 17.30.

Prisutni članovi kluba: Momir Jovanović, Zoran Tasić, Goran Mihajlović, Saša Sibinović, Peđa Pešić, Bratoljub Miljković, Zoran Mladenović, Vladan Cvetković, Berislav Petković, Dušan Stamenković, Željko Nikolić, Džimi, Moša Stanisavljević, Dejan Stevanović, Jasmina Radivojević, Andrija Radivojević, Nenad Nešić i Dragoljub Jaćimović.

Od počasnih članova bili su Srđan Dunčević i Jovan Minić, a od bivših Zdravko, Boki i Milić.

Prisutni klubovi na proslavi: Vidin-Bugarska ,Oseda-Švedska, Čukarica, Pančevo, Kruševac, Jagodina, Zaječar, Stari Grad, Niš centar i Kragujevac sa kojima smo razmenili poklone.

Gosti: Vesna Vijorović, direktor škole, predstavnik opštine Paraćin i predstavnik opštine Despotovac. Kao prvi srpski guverner Vesna Baltezarević, iz Rotary fondacija Velimir Baltezarević i predstavnik Distrikta 2483 ADDŽ za Pomoravlje i Šumadiju Bratislav Uraković.

Na večeri je bilo preko 70 ljudi motivisano u slavljeničkom duhu Rotrija.

Sama proslava je protekla u finoj atmosferi gde je bio naš film prikazan nekoliko puta. Link našeg filma:  https://www.youtube.com/watch?v=rXOae5DGn9M

U zvaničnom delu su podeljene povelje i zahvalnice, a u poklon kesama dvd, monografije i figurine. Na kraju zvaničnog protokola napravljene su fotografije i sa oficirima i sa članovima i gostima. Za finu atmosferu su se pobrinuli Deja Stevanović, Bata Miljković i Saša Sibinović.

Asistent Distrikt guvernera,Bratislav BATA Uraković je u obraćanju na skupu, napravio mali performans sa svećicama na temu: ,,Osvetli rotari“, čime je pokazao da svi zajedno možemo učiniti više od ličnog u postizanju opšteg cilja, a za dobrobit zajednice i čovečanstva uopšte.

Foto Bata i Kamerman Mića su sve to zabeležili za sećanje, a Željko uzeo intervjue od Bratislava Urakovića, Momira Jovanovića i Vladana Cvetkovića koji je objavljen više putana televiziji Ćuprija.

Link kraće reportaže TV Ćuprija:  https://www.youtube.com/watch?v=ml60eQQGkGc

Link duže reportaže TV Ćuprija:  https://www.youtube.com/watch?v=WaXKNkJozv4

Na aukciji slike koju je vodio Zoran Mladenović, koja je trajala oko sat vremena, a koju je izlicitirao Bata Uraković desio se pravi ljudski i rotarijanski gest. Sliku je on poklonio klubu da još jednom posluži u nekoj novoj licitaciji. Aukcijom je klub prikupio dovoljna sredstva za isticanje obeležja u gradu o postojanju Rotarija u Pomoravlju t.j. u Ćupriji.

Onda se desila i torta za deset godina proslave Chartera i ponoćno čestitanje rođendana braći, Saši Hadži Sibinoviću i Momiru Hadži Jovanoviću.

Kao predsednik kluba, koji je sa ostalom braćom radio na pripremi proslave, poklona i ostalih naših relikvija za slavljeničku kesu, mogu da kažem:

,,Test četiri pitanja je univerzalan, neponovljiv i vrlo precizan. Meni je te večeri bilo lepo. Osećao sam se liderski među liderima. Bilo je te večeri i istinito i pošteno i razvilo dobru volju i učvrstilo prijateljstva. Došlo je i do novih poznastava ali i do produbljivanja starih. Mi smo to dočekali (10.g. proslave Chartera)… kao i ostali stari srpski klubovi…mi živimo, mi se družimo, mi dajemo i uzvraćamo, tražimo nove članove, a nezaboravljamo stare …mi smo Rotary club Ćuprija Morava.

 

U Ćupriji, 12 .11.2014.

Vladan Cvetković, predsednik za 2014/15.

 

 • 2
  3
  4
  5
 • 6
  7
  8
  9
 • 10
  11
  Foto Bata
  Osvetilimo Rotary 3
 • Osvetlimo Rotary 1
  Osvetlimo Rotary 2
  Potpredsednik opstine Paracin