Izveštaj o akciji prikupljanja i podeli pomoći poplavljenima u Obrenovcu

Predstavnici Rotari kluba „Beograd Čukarica“ su dana 10. jula 2014.godine od 11-15 časova isporučili 11 električnih šporeta i 11 frižidera marke „Beko“ za 11 porodica čiji su domovi uništeni u katastrofalnim poplavama koje su pogodile Obrenovac.

Pored sredstava koja smo obezbedili sa naše tradicionalne humanitarne manifestacije „Druženje i služenje-Ada 2014“ ovu akciju pomogli su sa znatnim finansijskim sredstvima naši rotarijanski prijatelji iz Rotari kluba „Nittedal“ iz Norveške-Oslo i Rotari kluba „Munich Airport“ iz Nemačke-Minhen.

Veliku pomoć u organizaciji pružili su nam Crveni krst Čukarice i grupa građana iz Obrenovca na čelu sa gospodinom Miloradom Grčićem direktorom Rudarskih basena „Kolubara“. Dan pre isporuke sekretar Crvenog krsta Čukarice Zvezdan Bradić i predstavnici grupe građana iz Obrenovca obišli su sve ugrožene porodice i lično se uverili u katastofalne posledice poplave.

Prilikom isporuke aparata svaka porodica je prezentovala zapisnik opštine Obrenovac o pričinjenoj šteti i potpisala zapisnik da je primila navedene aparate sa garantnim listovima.

Susreti sa porodicama su bili zaista dirljivi i uverili smo se da je pomoć otišla u prave ruke ali i da ima još mnogo porodica kojima treba slična pomoć.

Obećali smo da ćemo na osnovu njhovih informacija sa terena o potrebama nastaviti sa prikupljanjem pomoći i organizovati sledeću akciju u avgustu ili septembru mesecu 2014.

Nadamo se i očekujemo da će se i mnogi rotarijanski klubovi, druge nevladine organizacije i donatori organizovati slične akcije bez obzira na predstojeće godišnje odmore jer je pomoć građanima Obrenovca zaista hitno potrebna.