Izveštaj sa otvaranja izložbe znamenja, fotografija i predmeta povodom 10 godina proslave chartera RC Ćuprija Morava i 110 godina RI

U godini jubileja našeg kluba, u četvrtak 09. 07. 2015. godine sa početkom u 19 časova u galeriji muzeja Horeum Margi – Ravno u Ćupriji, otvarili smo izložbu klupskih znamenja, fotografija, knjiga, predmeta i drugih klupskih relikvija (značaka, zastavica i časopisa) od 1937. do 2015. godine.

Izložbu je otvorio i o Rotariju govorio guverner Distrikta 2483 Dejan Čikara. Uvodnu reč su imali direktor muzeja Novak Novaković i autor izložbe, pastpredsednik Vladan Cvetković. Među prisutnima su bili i charter predsednik i koordinator ADG Momir Jovanović, Danilo Guberinić, ADG za naš klub i član RC Zaječar, Nenad Pašalić, predsednik RC Zaječar, Miloš Komarek, pastpredsednik RC Jagodina, predstavnici lokalne samouprave, većina članova kluba sa porodicama, naši počasni i bivši članovi kao i mnogobrojni prijatelji i novi poštovaoci našeg kluba. TV Ćuprija je napravila prilog sa izložbe (link: https://www.youtube.com/watch?v=mx_zJIVylJw), a foto snimke sa izložbe i za izložbu rade Bratoljub Miljković i Dušan Stamenković. Kasnije je, u opuštenoj i veoma prijatnoj atmosferi  restorana ZAR u Ćupriji, došlo i do primopredaje dužnosti izmedju Vladana Cvetkovića i Vitomira Đorđevića u prisustvu guverenera, gostiju i članova porodica RC Ćuprija Morava.

Sama izložba se nije mogla spremiti bez pomoći i angažovanja direktora projekta, Dušana Stamenkovića, tehničke podrške sekretara Saše Stanojlovića, dela nameštaja našeg brata Zorana Mladenovića, vozila brata Slobodana Trifunovića i velike pomoći ceremonijara, Dejana Stefanovića. Danica Jović, kustos muzeja je aktivno pomagala oko postavljana izložbe kao i radnici muzeja Horeum Margi – Ravno. Zahvalnost, kao autor izložbe, upućujem  svim članova kluba koji su za izložbu dali deo svoje privatne kolekcije, a najveći doprinos u tome svakako ima Goran Mihajlović, pastpredsednik i past ADG.

 

U Ćupriji, 13. 07. 2015. g.

 

autor izložbe

Vladan Cvetković, prof.

 

Galerija slika:

 • DSC03344
  DSC03379
  20
  21
 • 17
  16
  2
  1
 • 15
  14
  13
  12
 • 11
  10
  9
  8
 • 7
  5
  4
  3
 • 6
  PLAKAT za 09.07.2015